måndag 5 september 2011

Skördetid

Måste dela med mig av några överraskande goda recept på zuccini. Av en enda planta som jag fick av min granne så har det blivit en stor fin zuccini var 5-e dag sedan mitten av juli och vad ska man till slut göra? Jag provade en zuccinisoppa!
Skala och skär en medelstor zuccini i 5 mm skivor, lägg i en kastrull så de täcks med vatten och koka med 2 buljongtärningar och en hel vitlök, av solosort, eller efter smak.
Krydda med "5 peppar", färskmald, efter smak
När zuccinin mjuknat, mixa med en stavmixer
Tillsätt 2 dl helmjölk


Ännu godare var zuccinigratängen med färsk vitlök och chili!


Skala och skiva en medelstor zuccini i 5 mm skivor.


Hacka en gul lök, stek lätt i järngryta


Tillsätt och stek 400 g ekologisk nötfärs i flytande margarin, krydda med en 4 hackade vitlöksklyftor (alternativt en solovitlök) och en halv färsk medelstark chilifrukt.


Tillsätt en buljongtärning och en halv tub tomatpure, en burk medelstark tacosås och 2 dl grädde eller helmjölk


Olja en ugnsfast form med olivolja, varav ett lager zuccini med ett lager köttfärssås, avsluta med köttfärssås.


Grädda i 200 grader i ca 30 minuter, strö över 2 dl lagrad riven ost och gratinera 5 minuter till




































































































































































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar