
Skala och skär en medelstor zuccini i 5 mm skivor, lägg i en kastrull så de täcks med vatten och koka med 2 buljongtärningar och en hel vitlök, av solosort, eller efter smak.
Krydda med "5 peppar", färskmald, efter smak
När zuccinin mjuknat, mixa med en stavmixer
Tillsätt 2 dl helmjölk
Ännu godare var zuccinigratängen med färsk vitlök och chili!
Skala och skiva en medelstor zuccini i 5 mm skivor.
Hacka en gul lök, stek lätt i järngryta
Tillsätt och stek 400 g ekologisk nötfärs i flytande margarin, krydda med en 4 hackade vitlöksklyftor (alternativt en solovitlök) och en halv färsk medelstark chilifrukt.
Tillsätt en buljongtärning och en halv tub tomatpure, en burk medelstark tacosås och 2 dl grädde eller helmjölk
Olja en ugnsfast form med olivolja, varav ett lager zuccini med ett lager köttfärssås, avsluta med köttfärssås.
Grädda i 200 grader i ca 30 minuter, strö över 2 dl lagrad riven ost och gratinera 5 minuter till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar