fredag 11 februari 2011

Lyckad kväll!

Efter en lång, hård arbetsdag slirade jag iväg genom skogen i kyla, mörker och snöyra. Möttes av ett varmt och välkomnande hem, fullt av goda dofter och ett vackert dukat bord i vårens tecken. Vi bjöds på en lätt, välsmakande förrätt som smakade salt och gott. En perfekt aptitretare, till ett gott vitt vin. Sedan kom Maud in med våra tallrikar, ingen skolmat precis! En välkomponerad, vårig tallrik med ugnsbakad lax, haricot verts och hemmagjort potatismos. Harmonierade väl med förrätten, så det passade med samma vin till huvudrätten. Det är inga problem att äta en trerättersmiddag när man hungrat i 6 timmar. Desserten var kvällens höjdpunkt, den kunde jag ätit dubbelt av, lätt. En underbar, fräsch citronparfait med granatäpplesås, och till det ett mousserande sött vin.

Sammanfattningsvis en välkomponerad måltid, som var lagom mättande, och med många skratt. Värdinnan var som alltid glad och och god, kryddad med en stor klokhet. Nästa gång lovar i varje fall jag att jag inte ska tjöta jobb, vi ska bara ha trevligt!

Nu ser vi fram emot att få ta del av Åsas eskapader på New Yorks lyxrestauranger, hon har lovat att försöka få ett kort på Marcus Samuelsson på Aqua vit!

/ Kajsa Varg

1 kommentar:

  1. Kajsa Varg!! Vilket passande namn på dig:-)) Låter som en härlig skara tjejer som ni samlat ihop...ska följa er blogg m nöje...mat e ju något av de bästa som vi kan njuta av i livet!! Kram Kajsa Varg:-)
    / Maggan

    SvaraRadera