Vi satte oss till bords och högg in, langos med räkor, gräddfil, rödlök, svart stenbitsrom tillsammans med ett gott rött vin, icke ungerskt tyvärr då man inte saluför det på Systemet.Jag vill minnas att det hette Lyngrove. Efter denna stadiga förrätt blev det dags för huvudrätten, mormors gulasch med bröd, mormors sup i form av Hallands Fläder, ännu mera rödvin och även ett foto på denna berömde mormor letades fram.
Allas magar stod i fyra hörn men inte var det någon mening att sörja för det, ytterligare en rätt skulle ner och det var inget mindre än pannkakor med aprikossylt, ihoprullade och överhällda med hemmagjord chokladsås (givetvis gjord på Tant Marits norska kakao!). Dessa placerades i ugnsfast form och kördes in i ugnen en sväng, för att sedan serveras med vaniljglass. Kaffe och mormors aprikoslikör sköljde ner denna efterrätt och vi provsmakade även på ett av min morfars paradbakverk, pogaca.
När vi ätit upp all denna mat satt vi och pratade en stund till, tills det blev dags att bryta upp. Mina gäster
lämnade skolådan med runda magar och till synes glada miner, och jag stannade kvar med stöket och disken och tyckte att livet var rätt härligt.
Jag fick fina saker av mina gäster!
Tack alla för en härlig kväll! Nu ser vi fram emot Hannas afton!
/ Carolina
Förlåt, men FAN vad jag hade ÄLSKAT att vara där...
SvaraRadera*SUCK*
Nu blev jag hungrig...
Vilken afton det var, blir mätt bara jag tänker tillbaka på den. Redan i trappuppgången kände man dofter av god nylagad mat. Carolina slet som ett djur i köket, medan vi satt och drack bubbelvin och underhölls av den charmerande lilla hunden Malte. Langosen, som för mig är den klassiska festivalrätten, var delikat, med färska räkor och tillbehör,snapsen förhöjde stämningen radikalt. Gulaschen var mustig och smakrik, och vinet till var gott. Inte nog med den delikata efterrätten, sedan kom de små ungerska kakorna fram, och en spännande likör. Dagen efter blev det bara lite yogurt till frukost...!
SvaraRadera