Så var det dags för ännu en middag med "halvåttagänget". I strålande solsken och med lite vind i ryggen hoppade jag upp på cykeln (!) för att transportera mig till kvällens värdinna Åsa.
Genom den öppna dörren strömmade doften av mat emot mig när jag parkerade mitt fordon utanför hennes altan. En efter en droppade gänget in och när solen sakta försvann bakom Billingen inleddes kvällen med mousserande vin och jordgubbar. Sedan följde den ena rätten efter den andra. Små filodegsskålar fylld med ostpastej och handskalade räkor följt av ädelosttoppad kycklingfilé med risotto serverad i parmesankorgar och en maffig grönsallad. I glasen ett vitt och ett rött vin som smakade jättegott till rätterna. Som avslutning på middagen serverade Åsa en Glace au four, vet inte när jag åt det sist. Ännu en väkomponerad och välsmakande "tre rätters" kan läggas till vår "halvåttahistoria". Tack Åsa och hela gänget för en jättetrevlig inledning på den första sommarmånaden juni/ Maud
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar