torsdag 23 juni 2011

Matglädje

Det är fantastiskt roligt att planera en meny och laga mat till matglada människor. Kokkonsten är verkligen en konst och ett hantverk. Man kan kosta på sig att vara lite kritisk mot sig själv, så nu ska jag utvärdera min egen meny från i går!
Råvarorna var det inget fel på; Nyfångad vätternröding, färskpotatis, vit färsk sparris, sockerärtor, grädde från Hjordnära mejeri, färska jordgubbar från Missveden, flädersaft, vit choklad, Hallands fläderbrännvin...Fisken åkte in i ugnen med lite citronskivor, citronpeppar och örtsalt, men råkade vara inne liiite för länge, blev inte torr, men lite för welldone, lite för grå i färgen för att vara röding.
Sparrisen kokades till al dente och bryntes lätt med tomatsmöret- riktigt gott faktiskt! Lite avocado med ishavsromscremefraiche med pepparrotstouch dök plötsligt upp, förmodligen hade det varit godare med en skiva rökt kött med en klick pepparrotsgrädde till...
Efterrätten var väldigt god, men moussen blev ingen mousse, snarare en lättvispad sås, god till jordgubbarna med flädersmak, brännvinssmaken bröt igenom lagom mycket. Chokladbitar från Njuta sitter aldrig fel till kaffet, de med jordgubbstryffel var delika, de med valnöt var för sliskiga...
Kom i sista minuten på att bjuda den utlovade gräddlikören, delikat till kaffe! Sammanfattningsvis en god komposition men med några missar; det är svårt att laga en 3-kgs fisk i ugn och brännvin får grädde att bli flytande...!

2 kommentarer:

  1. Var inte så hård mot dig själv.
    Missarna behöver ingen veta. Det vi inte vet har vi inte ont av:)

    SvaraRadera
  2. Den anonyma är jag fick inte iväg kommentaren på annat sätt/Maud

    SvaraRadera